P04
Nfc

Lomma

30 jul, 2017
Veckan efter midsommar beger vi oss till Lomma för att spela det som ofta kallas för inofficiella SM för 13-åringar. Det är en inbjudningsturnering med 15 av de bästa lagen i Sverige (+ FC Honka från Finland!?). Det skulle visa sig bli en turnering där vi inte har några marginaler på vår sida och tyvärr lite stolpe ut hela turneringen igenom. Alla grupper är givetvis tuffa, så även vår där vi hamnar tillsammans med Helsingborg, Lidingö och Örebro. Vi misstänkte redan innan cupen att vår första match mot Lidingö kunde bli lite av en nyckelmatch för om det skulle sluta i A- eller B-slutspel. Den, första matchen mot Lidingö ser ganska bra ut då vi leder med 1-0 till slutminuterna när vi får en spelare "lite felaktigt" utvisad. Felaktigt så till vida att domaren inte kände till att gult kort innebar utvisning, då hade han aldrig visat det gula kortet (erkände han). Det sista som händer i den matchen är att Lidingö får en frispark i ett farligt läge (på övertid) som de sätter på andra returen. Matchen slutar därmed 1-1. Efter en förlust mot duktiga Helsingborg och en vinst mot Örebro så slutar vi trea i gruppen. Vi hamnar i en ny slutspelsgrupp tillsammans med FC Honka, Djurgården Akademi och GIF Nike där det nu skulle spelas om plats 9-16. Killarna är besvikna och gör en ganska svag insats i den första slutspelsmatch mot FC Honka där vi förlorar med 2-0. Spelet blir sedan betydligt bättre och vi vinner övertygande de två återstående matcherna mot Djurgården och GIF Nike. Tyvärr hamnar vi då på samma poäng som Djurgården och FC Honka men med sämst målskillnad och halkar ner ytterligare i slutspelsträdet... Nu skall vi spela om plats 13-16. Här får vi möte Gais. Det blir en jämn match som slutar 1-1 och får avgöras på straffar som vi förlorar. I sista matchen får vi sedan möte GIF Nike igen och vi avslutar åtminstone med en vinst (5-1). Vi kan enkelt sammanfatta denna turnering med att den gick allt annat än våran väg. Man behöver lite stolpe in i den här typen av turneringar, det hade vi helt enkelt inte denna gång. Det är bara att ta lärdom av detta och komma tillbaka ännu starkare! Vi vill slutligen tacka GIF Nike för en mycket bra anordnad turnering och gratulera BP 04-1 till guldet i Lomma. Riktigt stark insats av er!

International Spring Cup i Tallin

3 apr, 2017
Tordagen den 30 mars tar vi båten till Tallinn för att vara med i International Spring Cup. En turnering med mycket bra internationellt motstånd. Vi kommer fram fredag morgon och på eftermiddagen ställs vi mot FC Levadia från Tallinn i vår första match. Vi spelar riktigt fin fotboll och har ganska stort spelövertag i en match som vi rättvist vinner med 4-1. På lördag morgon har vi på förhand vår tuffaste match när vi möter duktiga FS Metta Riga, ett lag som varit i Sverige ett antal gånger med stor framgång. Matchen startar i ett högt tempo men vi för matchen och gör 1-0 en bit in i första halvlek. I slutet på andra halvlek gör vi en slarvig hemåtpass, något som straffar sig direkt och Metta gör skickligt 1-1. Ett resultat som står sig matchen ut. Nu ställs vi mot Harju JK från Estland. Vi spelar nu en väldig fin fotboll men har inte marginalerna på vår sida, så i paus står det 0-0. I andra halvlek höjer vi tempot och sätter våra chanser, vi gör tre mål inom 15 minuter och matchen slutar 3-0. Nu har vi skapat oss ett gyllene läge. En vinst mot Holmen från Norge och vi är i final! Tyvärr gör vi här vår sämsta match i turneringen och underskattar nog våra motståndare (som förlorat mot lag vi vunnit mot). I första halvlek får dom till ett skott från 40 m som letar sig in i mål. Resten av matchen blir nu en jakt på vinst, en uppgift vi tyvärr misslyckas med. Matchen slutar 0-1. Istället för final får vi ladda om till en match om tredje pris. Här ställs vi mot AIK 04 Akd. En match som tyvärr inte går våran väg. Vi gör ett självmål efter 1 min och lyckas sedan inte sätta våra målchanser. Matchen slutar 0-1 och vi 4:a i turneringen. Spelmässigt gör vi en väldigt bra turnering. Både vinnarna Dynamo Minsk och Harju JK berömmer vårt fina spel och var förvånade att vi inte tog oss hela vägen. Det tar vi givetvis med oss. Samtidigt måste man göra mål för att vinna, det gör vi inte i de sista två matcherna. Däremot får vi inte ett enda spelmål emot oss under hela turneringen, utan våra baklängesmål kommer till på antingen fasta situationer eller eget slarv. Det känns positivt inför framtiden!! Vi gratulerar Dynamo Minsk till turneringssegern!

Träningsmatch mot Vasalund 04-1

30 mar, 2017
Lördagen den 25 mars är vi inbjudna till Skytteholms IP för att möta Vasalund 04-1. Kvällen innan har vi genomfört en sen kvällsmatch mot Boo 03-1 och vi känns ganska sega inledningsvis och kommer inte riktigt in i matchen. Vasalund gör 1-0 på en fin frispark, ett resultat som sedan står sig till halvtid. I början på andra halvlek gör vi 1-1 i ett fint anfall. Ganska snabbt därefter nickar vi in en boll i eget mål på en frispark och Vasalund har 2-1. Vi jobbar sedan på men får inte riktigt till spelet förrän de sista 15 minuterna som är magiska! Vi vänder 1-2 till 4-2 och gör några riktigt fina spelmål. Vi tackar Vasalund för en bra match och önskar lycka till i er turnering i Spanien kommande vecka!

Ny hemsida!

8 jan, 2018
Nacka FC byter tjänst för sina hemsidor. www.svenskalag.se/nackafc kan ni gå in på för senaste infon från föreningen samt alla våra lag. Inom snar framtid kommer domänen www.nackafc.se att ledas dit. Denna sida kommer inte längre att uppdateras.

NFC-mössor och halsdukar finns att köpa

13 dec, 2017
Sm square m ssaochhalsdukar
Kylan har slagit till på allvar och vi kan vara stolta över att få vara i tältet under hela vintern. Däremot finns det fortfarande gånger vi inte alltid har den turen när vi är på besök hos andra föreningar, så varför inte passa på att visa vilket lag du stödjer genom att inhandla någon av de snygga halsdukarna klubben tagit fram eller en mössa? Självklart går det bra att köpa båda två. Läs mer

Tränare till P06 och F07 klara

20 nov, 2017
Bland de sista pusselbitarna i organisationen är nu satta och vi kan med glädje presentera två nya tränare Läs mer

Provspel för P2010!

14 nov, 2017
Varmt välkomna till provspel med Nacka FC P2010 Läs mer
Md nirez3vuji3i2666n0zf
Nordic Pm
Md adidas 2
Adidas
Md logo 168x195pxl
Anlita Stockholms bästa städföretag - som medlem i Nacka har du 10% rabatt på ordinarie priser.
Md fastator
Fastator
Md emterfors el
Emterfors El
Md ogeborg lockup vertical rgb black
Ogeborg
Md splash
ALU BYGG
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub