P04
Nfc

International Spring Cup i Tallin

Publicerad 2017-04-03 17:00
Tordagen den 30 mars tar vi båten till Tallinn för att vara med i International Spring Cup. En turnering med mycket bra internationellt motstånd. Vi kommer fram fredag morgon och på eftermiddagen ställs vi mot FC Levadia från Tallinn i vår första match. Vi spelar riktigt fin fotboll och har ganska stort spelövertag i en match som vi rättvist vinner med 4-1. På lördag morgon har vi på förhand vår tuffaste match när vi möter duktiga FS Metta Riga, ett lag som varit i Sverige ett antal gånger med stor framgång. Matchen startar i ett högt tempo men vi för matchen och gör 1-0 en bit in i första halvlek. I slutet på andra halvlek gör vi en slarvig hemåtpass, något som straffar sig direkt och Metta gör skickligt 1-1. Ett resultat som står sig matchen ut. Nu ställs vi mot Harju JK från Estland. Vi spelar nu en väldig fin fotboll men har inte marginalerna på vår sida, så i paus står det 0-0. I andra halvlek höjer vi tempot och sätter våra chanser, vi gör tre mål inom 15 minuter och matchen slutar 3-0. Nu har vi skapat oss ett gyllene läge. En vinst mot Holmen från Norge och vi är i final! Tyvärr gör vi här vår sämsta match i turneringen och underskattar nog våra motståndare (som förlorat mot lag vi vunnit mot). I första halvlek får dom till ett skott från 40 m som letar sig in i mål. Resten av matchen blir nu en jakt på vinst, en uppgift vi tyvärr misslyckas med. Matchen slutar 0-1. Istället för final får vi ladda om till en match om tredje pris. Här ställs vi mot AIK 04 Akd. En match som tyvärr inte går våran väg. Vi gör ett självmål efter 1 min och lyckas sedan inte sätta våra målchanser. Matchen slutar 0-1 och vi 4:a i turneringen. Spelmässigt gör vi en väldigt bra turnering. Både vinnarna Dynamo Minsk och Harju JK berömmer vårt fina spel och var förvånade att vi inte tog oss hela vägen. Det tar vi givetvis med oss. Samtidigt måste man göra mål för att vinna, det gör vi inte i de sista två matcherna. Däremot får vi inte ett enda spelmål emot oss under hela turneringen, utan våra baklängesmål kommer till på antingen fasta situationer eller eget slarv. Det känns positivt inför framtiden!! Vi gratulerar Dynamo Minsk till turneringssegern!