Nfc

Träningsmetodik

Nacka FC arbetar med en träningsmodell där spelarutbildningen är det centrala. Spelaren tillsammans med laget skapar spelarutveckling.

Spelförståelsen, tekniken, taktiken och personligheten är nycklar för oss. Dessa moment för att skapa förståelse för spelet fotboll i hög hastighet i träning oavsett vad vi gör!

Att ha en tydlig röd tråd genom träning där engagemang, intensitet och förståelse ska skapa den nyfikenhet och lyhördhet spelarna behöver i sin fotbollsutbildning för att nå sin målsättning att bli fotbollsspelare.

  • Teknik – Att ha multifunktionella spelare som är skickliga på att lösa svåra situationer med god teknisk utbildning. Att arbeta med en verktygslåda för att känna trygghet med boll och skapa spetsar för framtiden. Vikten av att hantera dessa situationer i hög hastighet är nyckeln.

  • Taktik – Den taktiska träningen handlar om förståelse av de olika momenten i match. Att hur vi rör oss påverkar oss själva och motståndarlaget. Vi utbildar våra spelare att kunna anfalla och försvara på olika sätt. Från ett stort bollinnehav till snabba kontringar. Från högt till ett lågt försvarsspel.

  • Fysträning är en viktig bit i fotbollsutbildningen där varje åldersgrupp kommer ha fysträning i samband med träning eller lägga in extrapass. All träning är biologiskt åldersanpassat och individuellt anpassat för spelarna.

  • Personlighet – Alla människor är unika. Det gör vårt arbete än mer intressant. Att få individer att växa både på och utanför fotbollsplanen. Blir spelarna trygga i det kommer de växa mer. Att förändra och förstärka tankesätt för att nå framgång.

  • Possession - Bollinnehav. Varje övning skall vara matchlik. Vi skall lära spelarna att med ett kontrollerat passningsspel dominera matcher, lika viktigt är då att spelare utan boll kan orientera sig på planen för att hitta bästa position för att underlätta för den bollförande.

  • Åldersgrupperna kommer huvudsakligen att vara intakta på träning, men ibland kan vissa övningar göras tillsammans med spelare i annan grupp, för att öka svårighetsgraden eller för att få ihop jämna antal i lag. Lagtränarna kommer att kunna rotera mellan åldersgrupperna. Varje tränare kommer vara specialutbildad inom en specifik del av fotbollen. Detta görs dels för att ge spelarna bäst utbildning, men även för att skapa gemenskap i klubben.

  • Målvakter gör övningar med laget för att bli bra med fötterna. De har sedan en extra målvaktsträning i veckan.

  • Varje ålderskull har olika förutsättningar och riktlinjer. Detta för att nå vårat långsiktiga mål. Vår träningsfilosofi är långsiktig. Spelarna screenas för att se att alla egenskaper kommer med under utbildningens gång. Spelarna skall vara färdigutbildade vid 17-18 års ålder.
Md nirez3vuji3i2666n0zf
Nordic Pm
Md adidas 2
Adidas
Md logo 168x195pxl
Anlita Stockholms bästa städföretag - som medlem i Nacka har du 10% rabatt på ordinarie priser.
Md fastator
Fastator
Md emterfors el
Emterfors El
Md ogeborg lockup vertical rgb black
Ogeborg
Md splash
ALU BYGG
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub